De eerste schoolvrije week is voorbij …

  • 20 maart 2020
  • Algemeen

Beste ouders Eerst en vooral een oprechte dank jullie wel!Dank jullie wel om massaal gehoor te geven aan onze oproep om jullie kinderen zoveel mogelijk thuis op te vangen.Dank jullie wel voor alle inspanningen om aan de slag te gaan met de aangeboden oefenstof.Dank jullie wel voor het lezen van deze mail, die waarschijnlijk terecht […]

Beste ouders

Eerst en vooral een oprechte dank jullie wel!
Dank jullie wel om massaal gehoor te geven aan onze oproep om jullie kinderen zoveel mogelijk thuis op te vangen.
Dank jullie wel voor alle inspanningen om aan de slag te gaan met de aangeboden oefenstof.
Dank jullie wel voor het lezen van deze mail, die waarschijnlijk terecht kwam in een overvolle mailbox.

We moesten even slikken, zo’n weekje geleden, toen de beslissing werd genomen om de scholen te sluiten.Onze kinderen 3 weken geen onderwijs? Dat wilden we niet laten gebeuren. Dus al onze leerkrachten gingen ijverig aan de slag.Via verschillende kanalen werden jullie overladen met berichten, tips, filmpjes, taken en opdrachten.

Ook jullie gingen ijverig aan de slag. Ieder van jullie doet al wat binnen zijn of haar mogelijkheden ligt. Samen proberen we om alle ballen in de lucht te houden. Schoolwerk begeleiden, tijd nemen voor beweging, sanitaire pauzes, koek en fruit, kinderen entertainen, huishouden draaiende houden, aanschuiven in de rij aan de supermarkt …. en ondertussen ook jullie eigen professionele taken trachten tot een goed einde te brengen. 

Daarom even deze boodschap: Relax! Jullie doen dat goed!

We moeten eerlijk zijn. Enkele weken school missen, dat is geen drama. Dat komt wel goed, echt. We hebben een positief en optimistisch geloof in de leer-en ontwikkelkracht van onze kinderen. Ook buiten de schooluren. Misschien kunnen we in deze bijzondere weken terugkeren naar datgene wat echt belangrijk is in het leven. Zorg dragen voor elkaar. Genieten van het leven. Een gezonde geest in een gezond lichaam.Misschien leren onze kinderen deze weken wel meer dan dat ze anders op school zouden leren.Misschien ontdekken onze kinderen weer wat ze zélf leuk vinden, waar ze goed in zijn, wat hen blij maakt.

Misschien kunnen ook wij, volwassenen, deze tijd gebruiken om weer (kwali)tijd te maken voor ons gezin. Om te genieten van de natuur. Om eens lekker uit te slapen. Om ongegeneerd een hele dag in joggingbroek in de zetel te hangen. Om datgene te doen wat ons blij maakt. 

Waarschijnlijk verlopen de dagen niet zoals we verwacht hadden. Het is wat het is. En dat is oké.

Tot slot, toch nog enkele praktische schoolgebonden tips:
1. Op onze website onder het stukje ‘nieuws’ vind je de meeste informatie terug.
2. Tijd voor schoolwerk? Geef dan de voorkeur aan de bewegingsopdrachten van meester Robin en/of datgene wat je kind graag wil doen. 
3. Schermtijd voor kinderen kan nuttig, leerrijk en plezant zijn. Die schermtijd kan ook een handige hulp zijn om zelf even verder te kunnen werken. Maar als het kan, moedig jullie kinderen dan aan om ook creatief, sportief of avontuurlijk aan de slag te gaan. Hen inschakelen voor huishoudelijke taken is ook aan te raden 😉
4. Vergeet niet: https://www.youtube.com/watch?v=OV5_LQArLa0

Geniet van het weekend!