Schoolleven

Neem een kijkje in onze school!

Op zoek naar fotoalbums van een specifieke klas? Hier vind je de foto’s gesorteerd per klas.

Het thema ‘Klaar voor de kosmos’ rondden we af met een heuse raketlancering. Fijne afsluiter van een leerrijk thema!

6L: raketlancering

Op donderdag 18 november was het feest in de kleuterschool want de nieuwe buitenkeuken werd ingehuldigd. Klasje 1 hielp met het lintje doorknippen terwijl alle andere kleuters voor een vrolijk concert zorgden. Applaus voor iedereen en veel kookplezier… de modderballetjes waren alvast lekker!!

Inhuldiging buitenkeuken

OK: brieven grootouders posten

Dag van de jeugdbeweging

Vlieg er eens in

De leerlingen van het 5e leerjaar trokken tijdens de week van het bos op ontdekking. Ze gingen kijken, luisteren, ruiken en voelen wat natuur ons allemaal te bieden heeft.

5L: beleeftocht bos

5L: Europamarkt

3L + 4L: Suske & Wiskemuseum

Als bomen vertellen – Wat kan ik voor je doen?

6L: G-sportdag

Veldloop

Dag van de sportclub

De kleuters deden hun eerste Vlieg er es in dagje. Een dagje waarin kleuters in elkaars klasjes mogen gaan spelen. Omdat het een hele mooie nazomerdag was besloten we om er een buitenspeeldagje van te maken!

Vlieg er es in dagje

Stappen, trappen, steppen, skaten, … we kunnen het allemaal!

Strapdag

Onze laatste volledige dag spendeerden we in Planckendael. We sloten onze topweek af met een spetterende fuif met onze top dj: meester Robin 😉.

Sportklassen dag 4

Op het programma op dag 3: mountainbike, kajak, muurklimmen en boogschieten. Moe maar voldaan sloten we af met een toffe quiz.

Sportklassen dag 3

Sportdag, maar dan anders!

Dag 2 van de sportklassen

Bekijk hier de foto’s van onze eerste dag sportklassen.

Sportklassen dag 1

We verwelkomen in September een aantal nieuwe leerlingen.

Iedereen telt

We vieren de start van het nieuwe schooljaar

Een nieuw schooljaar, een nieuw schoolthema!

Sportdag op school!

Omdat er omwille van corona verschillende activiteiten niet konden doorgaan trakteerde onze ouderraad met ijsjes en wafels voor heel de basisschool van Fantastic wheels. We hebben gesmuld!

Traktatie ouderraad foodtruck

Picknick

Een kijkje op school

Sportdag

1L en 2L op het blotevoetenpad

Wij hebben gewonnen!

Kangoeroe reken-, denk- en leeswedstrijd

Buiten spelen

3L: wij planten bomen!

Fluoactie 6L

Nieuwe klas

We vieren Sinterklaas op onze school

Nieuwe kindjes in ons klasje!

Wij spelen graag buiten!

De leerlingen van het 5e leerjaar stelden heel trots hun verschillende landen voor op hun Europamarktje

Europamarkt

Onze leuke week samengevat in één woord!

Onze zeeklassen in één woord!

We sluiten onze laatste avond in stijl af! Bekijk hier de foto’s.

Zeeklassen: bonte avond

Op onze laatste dag onderzochten we de duinvegetatie én gingen we zwemmen. Bekijk hier alle foto’s!

Dag 4: duinen en zwemmen

Op dag drie bezochten we het Westfront en hielpen we een garnaalvisser met zijn vangst. Bekijk hier alle foto’s!

Zeeklassen dag drie: dat is mee garnalen helpen vangen!

Op dag twee zochten we schatten op het strand en in de duinen. Bekijk hier alle foto’s!

Zeeklassen: op dag twee zochten we schatten!

Gisteren vertrokken we op zeeklassen. Bekijk onze avonturen hier!

Wij gaan op zeeklassen!

Klasfoto’s 2020-2021

Nieuwe kindjes in onze klas

Leerlingen van het 6e tonen hun talenten aan de hand van hun god en godin.

Kies wijs-beurs

Spring in het rond en sport gezond!

Spring in het rond en sport gezond

Gedichtenwandeling georganiseerd door de leerlingen van de lagere school.

Gedichtenwandeling LS

Hier kan je de foto’s bekijken die getrokken zijn in de fotobooth tijdens de winterwandeling.

Winterwandeling 2020

Onze kleuters gingen met “handjes” op weg naar Kerstmis toe. Een dikke bravo voor onze 3e kleuterklas voor hun mooi kerstspel en ook één voor alle kleuters die zo genoten van onze kerstviering.

Kerstviering KS

Op 5 december in de namiddag organiseerde het vierde leerjaar een klasfeest. Er kwamen 3 klassen naar ons feest. We deden dit omdat de Sint en de Kerstman ons hadden uitgedaagd. Daarom deden we dit op 5 december want dan kwam de Sint naar onze school. We hebben naar heel veel liedjes kunnen luisteren. Iedereen […]

Klasfeest L4

Vandaag zijn de kleuters van de 3de klas op bezoek gegaan in het secundair om te luisteren naar de kerstverhalen. Deze interactieve verhalen werden speciaal door de leerlingen van 1ste jaar Taal & media gebracht voor de allerkleinsten.

Luisterverhaaltjes in College Hagelstein

Voorleesweek… het moment bij uitstek om eens een Frans boekje voor te lezen.Na een grondige voorbereiding in de klas lazen de leerlingen van het zesde ‘Homme de couleur’ voor de kinderen van het 1e leerjaar voor. Elke groepje speelde een zelfgemaakt ‘kleurenspelletje’ om de kleuren in de Frans taal in te oefenen! Franse taalinitiatie ten top!

Voorleesweek

Heerlijk, geniet!

Onthaalklas geniet van frisse buitenlucht

Op 30 september namen de leerlingen van 6A deel aan de G-sportdag in Heiveld. Ze beoefenden als echte G-sporters rolstoelbasket, zitbadminton, torbal en petanque. Een unieke ervaring!

G-sportdag L6